Hou inbrekers op afstand!

Geplaatst op

Helaas komt het tegenwoordig nog veel voor dat inbrekers hun kans grijpen om je huis binnen te dringen. Ondanks dat we tegenwoordig van veel gadgets en beeldmateriaal zijn voorzien weerhoud het deze vervelende groep van mensen niet om met andermans spullen er vandoor te gaan. Maar gelukkig hebben wij een boel tips die jou kunnen helpen om het inbrekers erg moeilijk te maken om bij jou binnen te dringen.

Tips om inbrekers af te schrikken

Om inbrekers het zo onaantrekkelijk mogelijk te maken om jouw huis binnen te dringen hebben wij een aantal tips die jij kunt toepassen in- en rondom het huis. Zoals:

  • Hek plaatsen: zorg ervoor dat je huis niet snel toegankelijk is voor een vreemdeling. Door een hek te plaatsen met een slot erop, of een zware deurklink zorg je hier al gemakkelijk voor dat het minder aantrekkelijk is. Nadeel is dat ze minder snel gezien worden door eventueel de buren.
  • Contact met buren: het is verstandig om goed contact te behouden met je buren. Zij kunnen eventueel je huis in de gaten houden op het moment dat je op vakantie of een lang weekend weg bent.
  • Camera’s: je kunt een beveiligingscamera plaatsen bij de deur. Het is wel belangrijk dat de camera goed zichtbaar is, zodat je op deze manier een inbreker al snel afschrikt.
  • Slimme deurbel: tegenwoordig zie je steeds vaker een slimme deurbel. En dat is niet voor niets. Een inbreker weet ook dat daar een camera in zit en dat jij een melding op je telefoon krijgt zodra er beweging bij de deur is. Ook hier zal een inbreker ten alle tijden voor waken.
  • Lichten: je kunt ervoor zorgen dat je binnen een lichtje aan hebt staan op het moment dat je niet thuis bent. Een inbreker heeft dan het idee dat er iemand aanwezig is en zal dus niet zo snel je huis binnen treden. Ook is het zeer aan te raden om veel verlichting rondom je huis te hebben. Inbrekers gaan namelijk graag te werk in het donker.

De belangrijkste tip

En natuurlijk is de belangrijkste tip, je sloten! Sloten is uiteindelijk hetgeen waar je mee binnen komt en dus altijd goed op slot moet zijn. Ook is de onderhoud van je slot zeer belangrijk. Als een slot namelijk verouderd is, kan het niet alle veiligheid meer waarborgen. Dit kan omdat het slot na veel gebruik goed beschadigd is, en dat het slot niet weerbaar is tegen de nieuwste methodes van inbreken. Als je er niet zeker van bent of als je überhaupt graag een goed slot wilt hebben, laat je dan goed informeren door een slotenmaker en bekijk de opties op slotenmakerrotter-dam.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je om je pand helemaal op en top te maken. Lees onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ glasglasglas.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden