Industrieel badkamer design voor iedereen

Geplaatst op

De badkamer is niet langer alleen een functionele ruimte, maar ook een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Industrieel badkamerdesign, geïnspireerd door ruwe en minimalistische esthetiek, heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. In deze blog gaan we dieper in op de opkomende trends in industrieel badkamerdesign en laten we je kennismaken met de toekomst van deze stijlvolle en moderne ruimtes.

Ruwe materialen en texturen

Industrieel design staat bekend om het gebruik van ruwe, natuurlijke materialen en texturen. Beton, baksteen en hout vormen de basis van deze stijl. In de badkamer vertaalt zich dit naar betonnen vloeren en muren, ruwe bakstenen accenten en houten elementen. Het samenspel van deze materialen creëert een stoere en toch warme sfeer in de ruimte.

Minimalistische inrichting

Een kenmerk van industrieel badkamerdesign is de minimalistische benadering van inrichting. Strakke lijnen, eenvoudige vormen en het weglaten van overbodige decoratieve elementen geven de ruimte een clean en modern uiterlijk. Denk aan zwevende wastafels, eenvoudige rechthoekige spiegels en strak vormgegeven badkuipen. Minimalisme zorgt voor een gevoel van ruimte en rust in de badkamer.

Zichtbare leidingen en buizen

Een onderscheidend kenmerk van industrieel design is het tonen van structurele elementen die normaal gesproken verborgen blijven. In een industrieel badkamerdesign worden leidingen en buizen bewust zichtbaar gemaakt. Dit voegt een industriële, rauwe uitstraling toe aan de ruimte. Koperen of zwarte metalen leidingen kunnen een opvallend accent vormen tegen de achtergrond van betonnen muren.

Donkere kleurenpaletten

Traditioneel werden badkamers vaak ingericht met lichte, neutrale kleuren. In industrieel badkamerdesign wordt echter steeds vaker gekozen voor donkere kleurenpaletten. Denk aan diepe grijstinten, antraciet, zwart en donkerblauw. Deze donkere kleuren creëren een gevoel van luxe en intimiteit, en vormen een prachtig contrast met de ruwe materialen.

Open doucheruimtes

Open doucheruimtes zijn een andere trend die we steeds vaker zien in industrieel badkamerdesign. In plaats van traditionele douchecabines met deuren, wordt er gekozen voor ruime inloopdouches zonder afsluiting. Deze open ruimtes geven de badkamer een ruimtelijk gevoel en laten het design van de douche zelf opvallen. Grote regendouches en minimalistische douchekoppen dragen bij aan de moderne uitstraling.

 

Bij tonscholten.nl vertellen ze je graag meer over wat je allemaal kan doen op het gebied van industrieel badkamerdesign. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je om je pand helemaal op en top te maken. Lees onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ glasglasglas.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden