Keukendesign: zó wordt het makkelijk

Geplaatst op

Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee kunt houden bij het ontwerpen van je keuken. In deze blog nemen we enkele suggesties voor wat je kunt doen qua keukendesign.

Indeling

Denk na over de optimale indeling van je keuken, afhankelijk van de beschikbare ruimte en je behoeften. Overweeg de werkdriehoek tussen het fornuis, de gootsteen en de koelkast, zodat je efficiënt kunt werken.

Kasten en opbergruimte

Kies voor kasten en lades die voldoende opbergruimte bieden voor je keukengerei, apparaten en voorraad. Overweeg slimme opbergsystemen zoals uittrekbare rekken, speciale lade-indelingen en inbouwkasten om de ruimte optimaal te benutten.

Werkbladen

Een duurzaam en functioneel werkblad dat past bij je kookstijl en esthetische voorkeur is voor veel mensen een must have.Materialen zoals graniet, kwarts, marmer, beton en hout zijn populaire opties. Zorg ervoor dat het werkblad gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen hitte en vlekken.

Verlichting

Zorg voor voldoende verlichting in de keuken. Combineer algemene verlichting met taakverlichting boven het aanrecht, het kookgedeelte en de eettafel. Overweeg ook sfeerverlichting om een gezellige sfeer te creëren.

Backsplash

Voeg een stijlvolle en functionele backsplash toe om de muur achter het aanrecht te beschermen tegen spatten en vlekken. Kies voor materialen zoals keramische tegels, glasmozaïek, natuursteen of roestvrij staal, en overweeg unieke patronen of ontwerpen om de visuele aantrekkingskracht te vergroten.

Apparaten

Keukenapparaten die passen bij je behoeften en kookgewoonten zijn een aanrader.. Overweeg energiezuinige en slimme apparaten met geavanceerde functies, zoals inductiekookplaten, stoomovens, touchless kranen en slimme koelkasten.

 

Kleurenschema

Neem een kleurenschema dat past bij je persoonlijke smaak en de gewenste sfeer in de keuken. Overweeg neutrale kleuren voor een tijdloze uitstraling of experimenteer met levendige accentkleuren om een statement te maken.

Decoratieve elementen

Voeg decoratieve elementen toe om je keuken een persoonlijk tintje te geven. Dit kunnen planten, kunstwerken, decoratieve schalen, kruidenrekken of wandplanken zijn.

Vloerbedekking

Kies een vloerbedekking die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. Populaire opties zijn keramische tegels, vinyl, houtlooktegels, natuursteen of beton.

Duurzaamheid

Overweeg duurzame materialen en energie-efficiënte apparaten om ecologisch verantwoord de zaken in te richten. De fans van keukendesign kunnen op tonscholten.nl zeer gemakkelijk aan de juiste designbenodigdheden komen. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je om je pand helemaal op en top te maken. Lees onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ glasglasglas.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden