Tuinschermen: tal van voordelen

Geplaatst op

De voordelen van groene schuttingen en tuinschermen in de tuin zijn eindeloos. De schutting is één van de belangrijkste aspecten die naar voren komt bij het inrichten van een achtertuin. Mensen willen namelijk graag een goed tuinscherm hebben, dat ook nog eens lang meegaat. In veel gevallen gaat de voorkeur uit naar een standaard houten schutting, maar heb je weleens overwogen om te kiezen voor een groene, duurzamere variant? Een groen tuinscherm biedt tal van voordelen aan en wordt steeds populairder onder huiseigenaren, maar wat zijn deze voordelen? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

Direct meer privacy met een groen tuinscherm

Bij het selecteren van de juiste tuinschermen zijn er verschillende aspecten van belang. Je wilt natuurlijk geen last krijgen van buren die in jouw tuin kunnen kijken. Een tuinscherm met een groene bedekking kan dan genoeg privacy bieden. Klimophagen die zo volgroeid zijn dat je er niet doorheen kunt kijken zijn hiervoor perfect. Een groene schutting als tuinscherm biedt dus ontzettend veel privacy. Naast dat tuinschermen voor genoeg privacy moeten zorgen, is het ook van belang dat het plaatsen van het tuinscherm eenvoudig is. De meeste schermen zijn eenvoudig te plaatsen en dit komt doordat alle planken al zijn vastgezet, waardoor je zelf niet meer aan de slag hoeft te gaan met losse planken. Bevestigingsmateriaal en schuttingpalen zijn nog wel nodig. 

Je kunt de tuinschermen op maat laten maken door een tuinhoutspecialist. Op maat gemaakte tuinschermen zorgen voor een strakke uitstraling in de tuin. Zo kun je kiezen voor 180 × 180 cm schermen, maar ook voor andere afmetingen.

Enorm veel keuze

Tuinschermen zijn er in verschillende materiaalsoorten, waardoor je dus veel keuze hebt in de soort schutting die je gaat plaatsen. Zo zijn tuinschermen van douglas hout heel populair, dit komt vooral door de warme kleur en de duurzaamheid. Schermen van geïmpregneerd vuren of grenen zijn ook een goede optie, vooral als je zoekt naar een voordelig alternatief. Naast de materiaalkeuze, kun je ook kiezen uit verschillende stijlen. Je ziet vaak schermen met verticale planken, wat weer zorgt voor een strakke uitstraling. Daarnaast zijn er schermen met horizontale planken, die ervoor zorgen dat de tuin een stuk groter lijkt.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je om je pand helemaal op en top te maken. Lees onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ glasglasglas.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden