Voordelen van een gietvloer voor je interieur

Geplaatst op

Zodra de epoxy is aangebracht, duurt het niet lang om uit te harden. In 24 uur, kunt je lopen op de vloer, en binnen 48 uur kun je er met een auto op rijden. Als de uithardingstijd voorbij is, zijn deze nieuwe epoxyvloeren supersterk en slagvast. Dat maakt het de ideale ondergrond voor industriële omgevingen. Het wordt gebruikt op opritten, looppaden, evenals industriële en residentiële garages.

Bestand tegen schade

Betonnen vloeren kunnen na verloop van tijd putjes krijgen. Dit is een veel voorkomend probleem voor vloeren die regelmatig worden blootgesteld aan corrosieve materialen. Dat kan worden voorkomen met een epoxy die wordt aangebracht voordat het oppervlak verweert. Deze vloeren zijn zeer goed bestand tegen beschadigingen. Het is een zeer populaire keuze op magazijnvloeren waar vloeren wordt onderworpen aan stoten en stoten.

Sterk en goed te combineren met vloerverwarming

De meeste vloeren zal houden tegen wat misbruik, maar dat duurt niet lang. Binnen een paar maanden beginnen ze af te breken. Een epoxycoating vult de kleine onvolkomenheden in je vloer. Het creëert een stevig oppervlak dat de tand des tijds doorstaat. Je hoeft niet elk jaar een nieuwe coating aan te brengen. Het gaat gemakkelijk 2 of 3 jaar mee, afhankelijk van het vloerverkeer. Deze vloer kan schitterend met een vloerverwarming gecombineerd worden. Veel mensen denken anders, maar zo’n vloer werkt met een cv-ketel. Vragen hierover? Neem contact op met: Warmtegroep.

Combineer met patronen

Sommige mensen zijn blij met een effen oppervlak, maar voor de rest van ons, een beetje persoonlijkheid is een goede zaak. Met een epoxyvloer kunt je kiezen uit verschillende patronen. Opties zijn onder meer: swirls, checkers, compenserende kleuren en geometrische vormen. Deze patronen veranderen een normale vloer in een gespreksonderwerp dat de aandacht van elke bezoeker trekt. Verschillende patronen kunnen ook worden toegepast op verschillende delen van een gebouw, afhankelijk van het gebruik ervan.

Verschillende kleuropties

Er zijn veel opties waaruit je kunt kiezen wanneer je besluit om te gaan met een epoxyvloer. Zeker, je kunt blijven met een effen grijze kleur, maar waarom niet mengen dingen een beetje. Heldere kleuren zoals geel en lichtblauw kunnen de stemming van werknemers en bezoekers opvrolijken.  

 

Vloerbedekking mag geen bijzaak zijn. De juiste vloer voegt aantrekkingskracht toe en kan een bedrijf op lange termijn geld besparen. Ja, ze zijn een praktisch item, maar we brengen het grootste deel van onze tijd door met het gebruik ervan. Er is waarschijnlijk geen ander deel van een gebouw dat zoveel te verduren krijgt als de vloer. Het is zinvol er een te kiezen die lang meegaat en de omgeving opfleurt.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je om je pand helemaal op en top te maken. Lees onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ glasglasglas.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden